Oppustelig Stand Up Paddle Board Fordele og Ulemper

5/5 - (9 votes)

Sponsoreret indhold

Jeg har brugt oppustelige SUP’er (iSUP) i nogle år nu og over den tid, jeg er blevet klar over for- og ulemperne ved at bruge et oppusteligt paddle board.

Jeg tror personligt, at der er mange gode fordele ved, at bruge et oppustelig stand-up paddle board. Men jeg troede, det var vigtigt at kende både det gode og det dårlige, før man besluttede, om det var det rette valg.

Vi starter med de positive aspekter ved at eje en iSUP først.

Fordele

Nem at transportere – Den mest almindelige årsag til at have et oppusteligt board synes at være fordi de er meget nemme at transportere.

De er kompakte og små, når man punkterer dem, passer de fint ind i en stor taske / rygsæk. Du kan nemt transportere dem i bagagerummet på din bil, på en større båd eller endda på et fly.

Dybest set er de meget bekvemme at tage med overalt. Jeg har endda kendt folk som har taget dem på et krydstogtskib, hvilket er ret fantastisk!

Fantastisk til rejser – Dette går hånd i hånd med ovenstående kommentar om, hvor nemme de er at transportere.

Det kan være meget vanskeligt og ikke at forglemme dyrt at rejse med et glasfiber board.

En iSUP gør det super nemt. Du kan tjekke dem ind på et fly ofte uden ekstra gebyrer, da de ikke vejer meget eller tager meget plads.

At medbringe et board på dine rejser åbner op for en hel verden af ​​muligheder.

Du vil have mulighed for at padle i farvande, som du aldrig ville have været i stand til ellers.

Blød overflade til at dæmpe dit fald – Alle falder på et tidspunkt, mens de dyrker stand-up paddling. Forhåbentlig er vejret og vandet varmt, men det er uundgåeligt at falde, især når man først starter eller når man padler i bølger.

Jeg fandt ud af, at selv om iSUP’s kan være ekstremt stive, har de ikke den samme hårde overflade som glasfiber boards har.

Derfor, hvis du skulle falde, er du mindre tilbøjelige til at mærke effekten. Dette kan især være godt for begyndere eller børn.

Meget stabilt – For det meste vil jeg sige, at en oppustelige SUP er mere stabile end et hardshell board. Jeg finder dem meget nemmere, at lære at bruge og generelt en mere stabil tur.

Kan nemt opbevares i et lille rum – Der er ikke behov for garage eller opbevaringsrum.

Disse boards kan “punkteres”, rulles op og lægges i deres taske og opbevares i et skab. Af denne grund er de gode til folk, der mangler opbevaringsplads.

Ekstremt holdbar – Tro det eller ej iSUP er faktisk bedre egnet til flod-padling og stenrige kyster.

Disse boards er ikke spinkle, og mens et glasfiber board måske bliver bulet, hvis det rammer mod sten, vil en oppustelig blot hoppe lige ud.

De er hårdføre, og medmindre du virkelig misbruger det ved, at bore skarpe genstande ind i det, er enhver form for reparation usandsynlig.

Fantastisk til hunde – Da jeg fik en ny hund i år, vidste jeg, at jeg skulle tage ham med ud og padle med mig. Mit oppustelige board har været perfekt til ham. Det er stabilt og overfladen gør det muligt for ham at sidde uden at hans poter glider rundt, som han kunne gøre på et glasfiber board.

De er det ideelle valg for dem, der ønsker at stå på SUP med deres hunde!

Ulemper

Manøvredygtighed – Selv om jeg sjældent har noget problem med dette selv, vil jeg indrømme, at en iSUP ikke er så hurtig eller nem at manøvrere som et glasfiber board.

Hardshell boards kan være smalle og formede til hurtig respons. Bortset fra et par iSUPs, som jeg har prøvet, vil jeg sige, at de ikke vender eller reagere helt så hurtigt som et hardshell board.

Stivhed – Hvis du får det oppustelige paddle board pumpet op til det korrekte lufttryk, er de ekstremt stive og de fungerer godt.

Men det er stadig en oppustelig en og vil ikke være lige så stiv som et glasfiber board.

Pris – De er ikke billige. Mange tror, ​​at iSUP vil være meget billigere end et glasfiber board.

Men med min erfaring kan de være lige så dyre. De fleste af dem er et kvalitetsprodukt, og prisen afspejler det.

Betal for en billig iSUP og kvaliteten vil være i bund.

Flex – Fleksibel eller bøjelig midt på brættet er en almindelig klage med oppustelige stand-up paddle boards.

Dette er noget, jeg oplevede selv, da jeg først startede og følte mig meget frustreret over det, da flex i midten virkelig begrænser ydeevnen. Ofte er det meget kendetegnene for et billig oppustelig paddle board.

Over tid har jeg lært, at de fleste af os, der har haft det problem, simpelthen ikke havde paddle boarder pumpet op til det rette niveau, som ofte er omkring 15 PSI. Det er et meget højt tryk, men kvalitets paddle boards kræver dette og kan klare dette.

Hvis du tager dig tid til, at få boardet pumpet ordentligt op (5-7 minutter maks), kommer der ingen fleksibilitet. især med de gode boards.

Normalt jo tungere du er, desto mere lufttryk skal boardet have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *