Hvem er Arne Jacobsen?

5/5 - (3 votes)

Sponsoreret indhold

Udforsk Arne Jacobsens Arkitektur

Arne Jacobsen er et dansk designikon og en berømt arkitekt, der forlod en stærk arkitektonisk arv over hele kloden. Udover de ikoniske danske møbler, som Ægget og Svanen, designede Arne Jacobsen en række berømte bygninger i Danmark, men også mange andre ting som dørgreb. Dørgrebet blev brugt på koncepthotellet SAS.

Tag til København for at besøge det arkitektoniske projekt, Bellevue Strand Resort lige nord for København. Arne Jacobsen designer alt fra billetter og uniformer til de karakteristiske livredder tårne, som du stadig kan se i dag. Der er berømte bygninger af Arne Jacobsen rundt i Danmark. Find ud af, hvor du kan se dem her.

SAS Radisson BLU Royal Hotel

SAS Radisson BLU Royal Hotel, nær Tivoli i København, er blevet beskrevet som verdens første designhotel. Det blev designet fra top til bund af Arne Jacobsen og åbnede i 1960. Få en fantastisk udsigt over København fra restauranten.

Bellevue Teater

Kun en kort køretur nord for København er Bellevue Strand, en modernistisk strandudvikling designet af Arne Jacobsen i 1930’erne. Arne Jacobsen har også designet det ikoniske Bellevue Teater med udsigt over stranden. Taget trækkes tilbage, så sommer forestillinger kan være udendørs. Kom her efter en kort gåtur fra Klampenborg Station.

Bellevue Strand

I 1930’erne vandt Arne Jacobsen en konkurrence om at designe Bellevue Seaside Resort nær København. Jacobsen designede alt fra billetter og medarbejderuniformer til havbade og de karakteristiske stripede livredder tårne. Se Arne Jacobsens modernistiske mesterværk, som kun er en kort gåtur fra Klampenborg Station.

Århus Rådhus

Århus Rådhus er en af ​​Danmarks beskyttede bygninger på grund af den arkitektoniske betydning. Det blev designet af Arne Jacobsen og Erik Møller i 1941 og står som et klassisk eksempel på funktionalistisk arkitektur. Det ikoniske urtårn blev faktisk føjet til design senere, på grund af offentligt pres for en.

Skovshoved benzinstation

Se en perle af moderne dansk arkitektur på kørslen nord for København langs den “danske riviera”. Skovshoved benzinstation er en karakteristisk hvid bygning ved siden af ​​havet nær Charlottenlund, og du kan gå til den fra togstationen. Designet i 1938.

Nationalbanken

Danmarks Nationalbank er en anden bygning i København designet fra top til bund af AJ. Dens kæmpe kubiske ydre dominerer havnefronten. Indenfor skinner opmærksomhed på detaljer, da Danmarks Nationalbank er forsynet med AJ-lamper, dørhåndtag og ure.

Jacobsens Bella Vista bygning

Bella Vista er en ren og sprød flerfamiliehus på Arne Jacobsens Bellevue Strand resort. Du passerer Bella Vista på kyststrækningen nord for København og kan se den klassiske Arne Jacobsen arkitektur ud fra sin karakteristiske facade. Stop her og udforsk Bellevue Teater lige i nærheden.

Designmuseum Danmark

Tag en tur langs en af ​​Københavns største gader, Bredgade, for at se mere af Arne Jacobsens arbejde. Bredgade er kendt som et antikvitets mekka, og du kan se berømte stole af Arne Jacobsen, som Ægget og Svanen, langs denne gade. Du kan se flere af hans stole og indretningsdesign på Designmuseum Denmark, også på Bredgade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *