Sådan bliver du bartender

4/5 - (1 vote)

Sponsoreret indhold

Ønsker du at lære at blive en bartender?

Hvordan bliver man en bartender er let. Det kan dog være afhængigt af hvor du bor og hvor du vil arbejde. Hvis du har den rigtige personlighed, kan du lande et bartenderjob stort set hvor som helst, hvis du spiller dine kort rigtigt. Uddannelse og erfaring kan være vigtig, men det er ikke en absolut nødvendighed. Hvis du får gjort det rette indtryk, vil mange virksomheder være villige til at tage dig ind og træne dig som bartender eller tjener. Hvis du ikke har erfaring, skal du ikke være bange for, at hoppe ind som en reservetjener for at få den erfaring, du får brug for. Det vil gøre dig til en bedre bartender i det lange løb, og du vil tjene flere penge med den viden, du får.

Er det nødvendigt med tjener- eller bartenderskole?

Du behøver ikke at gå på bartender skole for at blive bartender, men det hjælper. Der er ingen erstatning for det virkelige livs hænder med erfaring, men at lære det grundlæggende i bartending samt baggrunden for øl, vin og spiritus vil helt sikkert gøre dig til en bedre bartender.
Erfaring og træning betød ikke noget for mig, da jeg foretrækker at træne mit personale på den måde, jeg vil have det gjort, og en bartender uden erfaring er meget nemmere at træne. Det betyder ikke, at du kan gå ind i den hotteste bar i byen og lande den højeste stilling i bygningen med et smukt smil og den rigtige indstilling. Erfaring spiller stadig en stor rolle i, hvor du ender i første omgang. De grønnere bartendere arbejder som regel i de værste barer og arbejder sig op, da de polerer deres færdigheder.
Bartender skole har dog sine fordele. Du vil lære alt om øl, vin og spiritus. Historien om spiritus, hvordan man serverer vin, de rigtige glas til hver cocktail og en masse andre værdifulde bartending-oplysninger. Du vil lære om drikkevarer, rocks drinks, traditionelle cocktails og nyere moderne cocktails. Du vil også lære ordentlige hældningsteknikker, kontanthåndtering og et stort antal drikkeopskrifter. Det kommer til at være meget praktisk arbejde, især hvis du ender med at arbejde på en dekorativ bar, hotel eller privat klub. Hvis du ønsker at være bartender på en travl natklub, vil meget af det du vil lære på bartender skole være spildt, da natklubben kan være ret grundlæggende og gentagende. Dette er ikke til at sige, at bartendere i højt volumen natklubber og barer har det nemt, tværtimod. Selv om drikkevarerne selv kan være meget nemmere i en natklubindstilling, kan det høje volumen være en udfordring for mange bartendere, og det kræver en erfaren professionel at klare trykket.

Hvad gør en god bartender

Personlighed er et yderst vigtigt træk i en god bartender. Du skal være i stand til at arbejde under pres, samtidig med at du får et ensartet produkt med et smil på læben. Nogle barer er langsomme og stabile, mens andre har super højt volumen. Prøv at finde et bartending job, der passer til dine behov. Personligt kunne jeg aldrig håndtere de langsommere steder. Andre bartendere foretrækker en langsommere indstilling, hvor de kan chatte med kunder og skabe relationer.
En god bartender kender også alle de traditionelle cocktails, populære drikkeopskrifter, lokale favoritter og meget mere. Der vil altid komme en ordre, hvor du simpelthen ikke kender opskriften og skal konsultere et snydeark. Det er fantastisk til de tidspunkter, hvor du skal slå en drink op hurtigt.
Vær forberedt på at ofre mange personlige sociale arrangementer, helligdage osv. Da gæstfrihedsbranchen stort set altid er åben. Planlæg at arbejde under jul, nytårsaften, helligdage osv. Dette er de travleste bardage på året.
Kan du huske dine kunder? At huske faste kunder er yderst vigtigt. Navne? Hvad drikker de? Hvor er de fra? En bartender med evnen til at forbinde de faste kunder vil altid bringe et højere salg, tjene flere drikkepenge og få de bedste barskift.

Held og lykke med at blive bartender!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *