Bedemænd – Hvad er det egentligt at de laver?

Rate this post

Sponsoreret indhold

Begravelsespraksis og ritualer varierer meget mellem kulturer og religioner. Imidlertid deler begravelsespraksis normalt nogle almindelige elementer – at bringe den afdøde til et kapel, “klaregøre” den afdøde, udføre en ceremoni, der hædrer den afdøde og imødekommer familiens åndelige behov og udfører den endelige disposition for den afdøde.

Bedemænd i Randers arrangerer og dirigerer disse opgaver for de sørgende familier, idet de er meget stolte over deres evne til, at yde trøst til afdødes familie og venner og sørge for andre praktiske ting i forbindelse med en begravelse eller en bisættelse.

Bedemænd arrangerer alle detaljer og håndterer logistikken for begravelser under hensyntagen til den afdøde og familiemedlemmers ønsker. Sammen med familien etablerer bedemænd datoer og tidspunkter for begravelsen eller bisættelsen.

Bedemænd udarbejder nekrologer og får dem placeret i aviser, arrangerer blomster, præster, planlægger åbning og lukning af en grav med en repræsentant for kirkegården, dekorerer og forbereder alle tjenester og sørger for transport af afdøde og blomster mellem steder.

Nogle bedemænd balsamere også afdøde. Når man balsamerer et legeme, vasker bedemændene kroppen med bakteriedræbende sæbe og erstatter blodet med balsameringsvæske for at bevare vævene. De kan omforme og rekonstruere organer ved hjælp af materialer som ler, bomuld, gips og voks. De kan også anvende kosmetik for, at give et naturligt udseende, klæde kroppen og placere det i en kiste.

Bedemænd håndterer papirerne, der er involveret i persons død, herunder indsendelse af papirer til statslige myndigheder, så der kan udstedes et formelt dødsattest og kopier distribueres til arvingerne. De kan hjælpe familiemedlemmer med at ansøge om begravelsestilskud.

Bedemænd arbejder også med dem, der ønsker at planlægge deres egne begravelser på forhånd. Dette sikrer, at kundens ønsker bliver taget hånd om til deres tilfredshed.

De fleste begravelsesforretninger er små, familiedrevne virksomheder, og mange bedemænd er ejere og operatører med ledelsesansvar. Bedemænd er derfor ansvarlige for deres virksomheds succes og rentabilitet. Bedemænd bruger i stigende grad computere til fakturering, bogføring og markedsføring. Nogle begynder at bruge Internettet til at kommunikere med klienter, der planlægger deres begravelser på forhånd eller for at hjælpe dem ved at udvikle elektroniske nekrologer og gæstebøger. I stigende grad hjælper bedemænd også enkeltpersoner med at tilpasse sig ændringer i deres liv efter et dødsfald gennem efterbehandlingstjenester og supportgrupper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *